Terug naar overzicht

Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie?

Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie website

Op vakantie gaan is vaak erg leuk, maar toch komt er ook vaak stress bij kijken. Na een dieet wilt u graag uw nieuwe gewicht behouden en tegelijkertijd wilt u natuurlijk wel kunnen genieten van een verdiende vakantie. Wij geven u dan ook graag enkele tips om uw gewicht ook op reis onder controle te houden. Voor de ene persoon werkt wat meer bewegen al, voor anderen zal het gebruik van een kwalitatieve vetverbrander soelaas brengen.  Lees snel verder over onze tips.

Plan uw vakantie

Als u op tijd uw vakantie inplant, kan u zichzelf op heel wat vlakken stress besparen. Stress kan leiden tot een gewichtstoename dus dit willen we ten allen tijden vermijden.  Daarnaast helpt het ook om de buurt waar u op vakantie gaat op voorhand te onderzoeken. Zo weet u waar u uw eetmomenten of bewegingsmomenten kan inplannen. 

Elke vakantie kan u onderstaande tips toepassen: of u nu een zonvakantie of wandelvakantie geboekt heeft, ongeacht of u in een tent of een hotel verblijft. Op bijna elke plek kan u onze tips gebruiken.

Porties

Vakanties kunnen uitnodigen om overdadige maaltijden te eten. Probeer dit te vermijden door kleinere borden te gebruiken en niet meerdere gangen te bestellen. Bent u op hotel en u kan uw eten in buffetvorm kiezen? Dan kan u kiezen om 1 maal een bordje op te scheppen en geen tweede keer te gaan bijhalen. Kijk dus eerst even goed rond, alvorens meteen bij het eerste gerecht uw bord te vullen en zo met een overladen plateau te eindigen. 
Probeer ook een bewust eetritme in uw lichaam te houden door 3 echte maaltijden per dag te nemen en tussendoor op vaste momenten te kiezen voor een gezond tussendoortje zoals yoghurt of fruit. Hierdoor gaat u minder snel tussendoor grijpen naar ongezonde snacks. 
Heeft u een eigen keuken en kan u zelf koken? Dan heeft u nog meer controle over wat u eet, hoeveel u eet en wanneer u eet. Kies voor veel groenten met vlees/vis en dit mag afwisselend zijn met eens iets ongezonder te eten. Probeer hier een balans in te vinden.

Op vakantie kunnen we u zeker ook aanbevelen om gebruik te maken van de X-Nutri A.C. capsules. Deze werken vetverbrandend en zorgen ervoor dat u zich minder zorgen hoeft te maken over de opname van de suikers en vetten. Het is een volledig natuurlijk product met een sterke werking. 
PS: ook tijdens de actieve fases van het dieet is dit product zeker een aanrader, hierdoor versnelt u uw vetverbranding met als gevolg een nog beter resultaat te hebben tijdens de weegmomenten. 

Bewegen

Plan dagelijks 1 of meerdere bewegingsmomenten in. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een half uurtje zwemmen, een wandeling doorheen een plaatselijk dorp of over een lokale markt, het maken van een fietstocht - al dan niet met een huurfiets - doorheen een prachtig landschap, ... Of voor wie het wat meer mag zijn: maak gebruik van de lokale fitness. Door deze momenten in te plannen gaat u verveling tegen gaan en zo vermijden dat u gaat eten uit verveling. Daarnaast zal uw verbranding verhogen en uw vertering verbeteren. Plan wel verstandig uw bewegingsmoment in: op het heetste moment van de dag kan het soms meer schade aanrichten dan positieve effecten hebben natuurlijk.

Hydrateer en drink bewust

Blijf goed water drinken, hierdoor hydrateert u goed en zal uw vochtbalans minder snel stijgen in het lichaam. Zeker bij warm weer moet u meer dan 2 liter water per dag drinken. Probeer alcoholische dranken of suikerrijke dranken te vermijden of aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een cava als aperitief en bij frisdranken voor zero varianten, dit is voelbaar zeker op gebied van onze suikerinname.  Overdrijf hier echter ook zeker niet in. Ook zero dranken zorgen voor erg beweeglijke glucosespiegels waardoor u sneller een hongergevoel kan ervaren. 
Daarnaast kan u overwegen om onze smaakpoeders mee te nemen op vakantie. Ze wegen niet veel, maar zorgen er wel voor dat uw water een fruitige smaak krijgt waardoor u sneller meer water zal drinken. Zeker op een warme vakantie of een vakantie waarin u heel actief bent is dit aan te raden.

Vergeet niet dat het lichaam soms ook hongersignalen doorgeeft wanneer er dehydratatie ontstaat. Goed drinken is ook daarom van groot belang om overeten te voorkomen. 

Geniet met mate

Genieten mag u zeker doen op vakantie, maar doe dit met mate. Tracht een balans te vinden tussen genieten en gezondheid. Ook bij het uiteten in lokale restaurants kan u vaak kiezen voor een koolhydraatarme maaltijd zoals vlees/vis met groenten.  Denk maar aan een heerlijke portie verse mosselen of een gegrild stukje zalm. Maar ook een heerlijke steak voor de liefhebbers van vlees is een prima keuze. Zonder de frietjes dan wel te verstaan ;-).

Gezonde tussendoortjes

Kan u kiezen voor een waterijsje in plaats van een portie roomijs? Dan kan u dit aanbod zeker aannemen, want roomijs bevat veel vet en waterijs niet. Ook chips bevatten veel vet maar vullen niet echt de maag, kies eventueel voor een alternatief zoals fruit (best in de voormiddag) of een handje vol ongezouten noten of wat popcorn. Daarnaast kunnen ook groenten dienen als ideaal gezond tussendoortje. Ook yoghurt is een prima keuze. 

Luister naar uw lichaam

Heeft u het gevoel dat uw maag vol zit? Blijf dan niet eten tot u er bij neervalt, want dit zijn de momenten dat u uw maag volop aan het uitrekken bent. Hierdoor gaat u tijdens en na uw vakantie weer meer eten om een verzadigd gevoel te ervaren. 
Zoals u daarnet al had gelezen kan ons lichaam soms hongersignalen doorgeven terwijl we dorst hebben. Probeer er dus zeker op te letten dat u eerst een glas water drinkt voordat u aan een refill denkt. Heeft u nog een hongergevoel na het glas water dan bent u zeker dat uw lichaam om voeding vraagt. 
Opgelet een "goestingske" is niet hetzelfde als honger hebben! Daarom dus altijd eerst al even nakijken wat er allemaal in het aanbod zit om niet nadien te blijven piekeren over wel of niet terug naar het buffet te lopen. 

Conclusie

Bereid uw reis goed voor waardoor u zo min mogelijk stress ervaart. Zorg voor een ritme in de maaltijden en vergeet uw afslankcapsules niet! Blijf bewegen en water drinken tussendoor. Genieten kan zeker, maar overdrijf niet. Zoek een balans waarmee u zelf ook gelukkig bent. Kies bewust voor een gezonde snack en de belangrijkste tip van allemaal: luister naar uw lichaam. 

Wilt u graag advies op maat verkrijgen in verband met uw supplementen? Of een verandering in uw voedingspatroon of juist nog meer tips krijgen om toe te passen op uw vakantie? Kom gerust langs in onze winkels te Brasschaat of Vorselaar. Wilt u graag via onze webshop bestellen en heeft u vragen over uw aankoop. Bel ons gerust even op of neem contact met ons op via dit contactformulier.

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.