Terug naar overzicht

Ontdek movement snacks!

Movement snacks artikel

Druk, drukker, drukst! Onze huidige maatschappij vraagt veel van van ons en dus wellicht ook van u. Naast een veeleisende job en dito huishouden zijn sociale contacten onderhouden een must. Ook op sociale media moet u tijd investeren om mee te blijven met alles en iedereen rondom uzelf. Heel vaak rest er dan nog maar weinig energie en tijd om te gaan sporten. Net daarom laten we u graag kennismaken met het concept movement snacks. Dit zijn korte bewegingsmomenten die ook toepasbaar zijn voor personen met een drukke levensstijl en agenda. Er zijn studies rond gedaan en die tonen aan dat er veel voordelen aan verbonden zijn. Lees snel verder om meer te leren over movement snacks!

Wat zijn movement snacks

De term movement snacks staat voor korte bewegingsmomenten die tussendoor kunnen uitgevoerd worden. Daarom zijn ze ook mogelijk voor mensen met een druk leven. Het toepassen van deze bewegingsmomenten helpt om zonder echte sportsessies alsnog voldoende beweging te hebben gedurende de dag. Door deze mini-workouts te verspreiden over de dag voelt het niet aan als tijdsverlies en ook niet als een zware sportsessie.

In studies is aangetoond dat deze kleine bewegingsmomenten even effectief zijn als lange trainingen. Bent u nog niet overtuigd om deze werkwijze eens uit te proberen? Lees dan even verder over de voordelen. 

Voordelen

Movement snacks bieden tal van voordelen. Enkelen hiervan zijn: 

  • Het bewegen zorgt ervoor dat u 's nachts een betere slaap zal ervaren.
  • Ze zorgen voor meer energie doorheen de dag.
  • Uw concentratie verbetert, waardoor u beter kunt nadenken en efficiënter kan werken.
  • Ook uw gemoedstoestand verbetert. 

Movement snacks voorbeelden

Gebruik uw pauzes op een actieve manier door te proberen minimaal 3 keer per dag één van volgende mini-workouts uit te voeren. 

  • Zet uw favoriete muziek op en dans een paar minuten! Dit zorgt achteraf voor een energie boost waardoor u weer met extra veel energie verder kan werken.
  • Werk in het huishouden met de actievere taken zoals stofzuigen. Stofzuig desnoods enkele kamers per keer. Een schone woonomgeving biedt immers op haar beurt ook weer een gezonder lichaam. Dubbel gewonnen dus! 
  • Werkt u aan een bureau dan kan u bureau oefeningen doen zoals een keer met de nek draaien, de polsen ronddraaien en hierdoor even ontlasten alsook de schouders af en toe eens naar voor en achter rollen kan deugd doen. Een effectieve oefening die niet vergeten mag worden is het samenknijpen van je billen. Of je nu op kantoor werkt of thuis, niemand heeft dit in de gaten. 
  • Heeft u vaak telefoontjes te doen tijdens het werk? Wandel dan rustig rond terwijl je praat of doe wat stretchoefeningen voor je benen. 
  • Heeft u thuis of op het werk trappen? Gebruik dan een paar keer extra de trap. Of gebruik de trap in plaats van de lift. 
  • Heeft u een pauze, gebruik deze dan om 5 tot 10 minuten stevig te wandelen in de buitenlucht. Dit geeft een energie boost om nadien verder te werken! Of zoals ze zeggen "dat maakt het koppeke leeg" 😉. Tip: beter 10 minuten stevig doorwandelen dan 30 minuten traag wandelen. Uw hartslag moet immers de hoogte ingaan om het beste effect te bekomen. 
  • Kijkt u televisie in de avond? Combineer dan het tv kijken met korte sportoefeningen zoals dips, sitting squats en andere of doe de strijk bij uw favoriete tv-show. 

Vergeet zeker niet voldoende eiwitten te consumeren wanneer u een actievere levensstijl nastreeft. Onze spieren kunnen de ondersteuning in het herstel zeker gebruiken. 
Wilt u graag meer te weten komen over gezond bewegen en gezond eten? Onze collega’s geven u graag nog heel wat extra tips mee. Kom vrijblijvend langs in onze winkels te Brasschaat of Vorselaar en de voedingscoaches helpen u met veel plezier verder. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.