Terug naar overzicht

Tips voor het BBQ seizoen!

BBQ tips

Iedereen ontvangt in de zomer wel eens een uitnodiging voor een BBQ of organiseert er zelf eentje. Maar hoe deze middagen en avonden gezond eten vraag je jezelf dan af?

Algemene tips

Kies bij een barbecue zoveel mogelijk voor groenten en vlees of vis. Probeer brood, aardappelen en pasta zoveel mogelijk te vermijden in het dieet. Bent u afgebouwd? Tracht ook dan niet meer dan nodig voor de koolhydraten te kiezen. Op de meeste barbecues wordt immers geen marathon gelopen, uw lichaam heeft dus voldoende aan een lichte maaltijd. 

Daarnaast kan u ook gebruik maken van onze ZERO sauzen om een lekkere en gezonde touch te geven aan uw maaltijd. Ook de cooking sprays kan u zeker gebruiken om bijvoorbeeld uw groenten extra smaak te geven.

Belangrijk ook is om niet te snel weer je bord opnieuw bij te vullen. Dat is de valkuil bij elke BBQ, gezien niet alles op hetzelfde moment klaar is om te eten. Neem voldoende pauze, zodat je lichaam signalen kan geven wanneer het voldoende had en jij niet in overdaad gaat. Drink ook steeds voldoende water tussendoor om een vermeend hongergevoel te onderdrukken. Je zal jezelf dankbaar zijn achteraf!

BBQ drank- en eettips

Als aperitief kan u het best gebruik maken van bijvoorbeeld een X-Nutri vetverbrandende drankje L-carnitine deze bevat een vetverbrander en is ook nog eens lekker van smaak. Goed nieuws: deze drank telt mee met uw 2 liter water! Daarnaast kan u ook leuke kleuren en smaken creëren door smaakpoeders te gebruiken en deze in een mooi glas te serveren. Geen smaakpoeder in huis bij een last-minute barbecue? Ga voor frisse munt, fruitige citroen, enkele schijfjes komkommer of wat verse gember in uw water. 

Wilt u toch graag een glaasje alcohol nuttigen? Kies dan voor champagne, die bevat de minste calorieën. Weet wel dat dit in feite niet toegestaan is in de strengere dieetfases. Andere minder schadelijke dranken zijn een blikje zéro frisdrank of een glaasje cava of droge wijn. 

Als aperitiefhapje kan u ook gebruik maken van rauwe groenten. Tijdens het dieet houdt u zich best aan de toegelaten groenten. Daarnaast kunnen proteïnechips of zoutjes ook een hulpmiddel zijn om lekker mee te kunnen genieten op een gezonde manier. Ook onze crackers zijn een fijn product om met een gezonde dip als hapje te nuttigen.

Onze recepten kan u zekert ook tijdens deze dagen gebruiken, denk maar aan toastjes met zalm. 

Kies tijdens een barbecue voor veel koude of warme groenten. Als gastheer of -vrouw kan u hier ook leuke spiesjes mee maken die ook op de barbecue gegrild kunnen worden bij het hoofdgerecht. 
Zeker tijdens het proteïnedieet fase 1a, 1b en 2 kan u best koolhydraten vermijden zoals aardappelen en brood, maar ook daarna neemt u er hiervan best niet te veel. 
Volgt u het dieet, dan kan u best zo snel mogelijk terug de draad oppikken. Hierdoor gaat u het dieet niet te lang onderbreken en gaat u terug zo snel mogelijk in ketose.

Bewegen maakt extra verschil

Stimuleer de vetverbranding door extra te bewegen. Bent u in de mogelijkheid om samen voor of na de BBQ een wandeling te maken, bij warm weer te zwemmen, met de kinderen te spelen, ... elke beweging is een groot voordeel voor uw vertering en uw vetverbranding. In het algemeen is bewegen aan te raden om het gewicht te behouden of tijdens het dieet het gewicht te doen dalen. Dit kunnen soms kleine dingen zijn zoals naar de winkel fietsen i.p.v. met de auto gaan. Maak een langere wandeling met de hond i.p.v. een rondje rond de blok, ...

Supplementen versterken uw inspanningen

Wilt u uw lichaam op een natuurlijke manier ondersteunen tijdens deze zomer? Maak dan tijdens uw reis, BBQ uitje of restaurantbezoek gebruik van onze supplementen. X-Nutri A.C. is een natuurlijke vetverbrander die apart of samen met de X-Nutri Detox gebruikt kan worden. De combinatie zorgt ervoor dat u het vet verbrandt en de koolhydraten en vetten in mindere mate zal opnemen in het lichaam. 
Bij andere eetgewoonten merken we dat het lichaam soms last heeft van constipatie. Ook hier kunnen de Detox capsules voor verlichting zorgen.

Wilt u graag nog enkele tips of recepten?
U kan steeds bij onze voedingscoaches terecht in de filialen Brasschaat en Vorselaar.
Weet u niet welke supplementen u kan gebruiken of waar uw lichaam nood aan heeft? Vraag er naar in de winkels of via het contactformulier.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.