Terug naar overzicht

Versterk uw immuunsysteem nu!

immuunsysteem  (1)

Wanneer u om zich heen kijkt, ziet of voelt u het zeker wel. De verkoudheden, corona-varianten en griepen staan duidelijk in promotie. Ze doen immers goed de ronde in bedrijven, scholen en verenigingen. Net daarom is het nu hét moment bij uitstek om uw immuunsysteem de juiste ondersteuning te bieden. Hoe u dit kan aanpakken? Door het preventief gebruik van goed voelbare supplementen kan u vaak veel ongemak voor uzelf en uw geliefden voorkomen. Wacht dus niet tot het te laat is en bewapen uzelf! Ons advies? Gebruik de X-Nutri Vitamine CConcap multivitaminenX-Nutri Vitamine D3 E K1X-Nutri Immune Defense, Phar-Mi-Lan ijzersiropen, X-Nutri B-complex en/of  X-Nutri Enhance Immunity. Lees hieronder snel verder over de werking van deze supplementen en het gebruiksadvies!

Multivitaminen

Het is raadzaam halfjaarlijks een vitaminen kuur te gebruiken om uw weerstand te optimaliseren. Dit zal een boost geven aan het immuunsysteem enerzijds en anderzijds ook uw energieniveau verhogen. En geef nu toe, dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken in de drukke maatschappij waarin we ons bevinden. 

Bij Proti Balance hebben we verschillende mogelijkheden in het assortiment Concap, zijnde twee verschillende formules in capsulevorm en één vloeibare siroop. Een goed idee is om regelmatig te variëren tussen deze formules om gewenning te voorkomen. Zo zal u steeds een beter voelbaar effect bekomen. 

De Concap Total Vits multivitaminen is een hoog gedoseerd supplement in capsule. 

Gebruiksadvies:

1 tot maximaal 3 capsules per dag met een groot glas water te gebruiken bij het ontbijt en/of lunch. Deze capsules niet gebruiken op een nuchtere maag om misselijkheid te voorkomen. 

De Concap Total Vitamins +B multivitaminen is de tweede capsulevariant en bevat verschillende soorten vitamine B. 

Gebruiksadvies:

1 tot maximaal 3 capsules per dag met een groot glas water te gebruiken bij het ontbijt en/of lunch. Deze capsules niet gebruiken op een nuchtere maag om misselijkheid te voorkomen. 

De Concap vloeibare multivitaminensiroop 500ml is de hoogste dosering die toegelaten is op de Belgische markt als vitaminesiroop. Hij is dan ook meteen goed voelbaar en heel krachtig. Erg gemakkelijk in gebruik en ook lekker van smaak (sinaasappel). Bovendien is de siroop ook goed verdraagbaar door ouderen en kinderen (in aangepaste dosis). Meer info? Vraag  ernaar in de Proti Balance winkels of contacteer ons via onze contactpagina

Gebruiksadvies:

1 tot 2 dosissen van 20ml gebruiken bij het ontbijt en/of lunch.

X-Nutri Immune Defense

Heeft u soms last van uw maag of darmen? Komt u bijvoorbeeld door een job als zorgkundige of leerkracht vaak in contact met zieke kinderen of patiënten? Of heeft u snel last van ontstekingen? Gebruik dan deze X-Nutri Immune Defense. Deze krachtige capsules boosten de weerstand maar - door de aanwezigheid van kurkuma, gember, zomeralsem en artisjok - verhelpen ze ook uw maag- en darmklachten. Daarnaast heeft het ook nog eens een positief effect op de botten en gewrichten in het lichaam. Ook goed nieuws voor wie regelmatig last heeft van ontstekingen want deze formule werkt ontstekingsremmend. Dit supplement is voor vele personen onmisbaar. 

Gebruiksadvies:

2 keer 1 capsule per dag gebruiken met water na de maaltijd.

Bij contact met zieken mag deze dosis tijdelijk verhoogd worden naar 4 tot 6 capsules per dag te gebruiken met water telkens na een maaltijd.

X-Nutri B-complex

Deze X-Nutri B-complex is een gebalanceerde mix met verschillende B-vitamines die u nodig heeft in het dagelijks leven. Vitamine B kan u enkel uit voeding of supplementen halen en net daarom is dit een heel populair product met vele voordelen voor uw lichaam.  Naast het ondersteunen van het immuunsysteem, gaat het de vermoeidheid in het lichaam tegen waardoor u meer energie heeft tijdens uw dagelijkse activiteiten. Daarnaast werken de b-vitamines ontstekingen tegen en dat al met 1 capsule per dag!

Gebruiksadvies:

1 capsule per dag met water te gebruiken na het ontbijt of na het middagmaal. 

Vitamine C

Vitamine C kan u terugvinden in uw voeding, maar deze hoeveelheid is vaak niet sufficiënt om het immuunsysteem voldoende te ondersteunen. Vitamine C draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem waardoor u met onze X-Nutri Vitamine C een boost geeft aan het lichaam. Deze vitaminecapsules vervangen dan wel geen gezond voedingspatroon, maar zijn er wel een erg goede aanvulling op. Zeker tijdens stressvolle periodes of een wanneer u zich in een omgeving met griep of andere zieken bevindt alsook wanneer u zich vermoeid voelt, is dit supplement zelfs een must om de ziektekiemen op afstand te houden. 

Gebruiksadvies:

1 tot 2 keer 2 capsules per dag met water innemen. 

Bij contact met zieken mag deze dosis tijdelijk verhoogd worden naar 4 tot 6 capsules per dag te gebruiken met water. 

Vitamine D

In de winter heeft de zon doorgaans weinig kracht als we haar al te zien krijgen. Hierdoor mislopen we de mogelijkheid om ons lichaam zelf vitamine D te laten aanmaken. Het menselijk lichaam heeft immers direct contact met het zonlicht nodig om deze vitamine aan te maken. Heel wat Belgen en Nederlanders kampen dan ook met een (groot) tekort van vitamine D. 

Een tekort kan nochtans heel wat klachten veroorzaken. Denk aan onder meer vermoeidheid, krampen, pijnlijke gewrichten of een verlaagd immuunsysteem. Natuurlijk wilt ook u deze symptomen vermijden en dit kan u het beste doen door preventief te werken met een vitamine D3 supplement. Onze X-Nutri Vitamine D3 E K1 zijn capsules die uw gezondheid op een correcte manier zullen ondersteunen. 

Gebruiksadvies:

Onderhoudskuur: 1 capsule per dag na de maaltijd met een groot glas water.

Bij een tekort: 2 keer 1 capsule per dag nemen na de maaltijd met een groot glas water gedurende 2 tot 6 weken afhankelijk van het tekort. 

Probiotica

X-Nutri Enhance Immunity is een van de nieuwere supplementen binnen het assortiment van X-Nutri. Het is een heel sterk product om maag en darmen te ondersteunen en te voorzien van de goede bacteriën. Zeker bij veel ziektekiemen in de buurt of na gebruik van antibiotica is dit zeker een belangrijk hulpmiddel om maag en darmen terug tot rust te brengen. Daarnaast kan X-Nutri Enhance Immunity ook verlichtend werken bij diarree of constipatie. 

Gebruiksadvies:

1 tot 3 capsules per dag te gebruiken met water verspreid doorheen de dag naargelang de symptomen. 

IJzer

Een ijzertekort één van de meest voorkomende tekorten betreffende vitamines en mineralen. Wanneer er sprake is van een ijzertekort is er heel vaak een gevoel van vermoeidheid aanwezig. Wanneer we moe zijn is het lichaam vaak meer vatbaar voor virussen. Daarom gebruikt u, zeker in deze periode van het jaar, het best preventief een ijzersupplement bij wanneer u in het verleden vaak een tekort had. Dit tekort kan u ook laten vaststellen door een bloedafname te laten uitvoeren bij uw arts. Zo heeft u meteen zekerheid en kan u een tekort meteen correct aanvullen.

Bij een tekort kan u ook voor dit supplement bij ons terecht voor zowel een oplossing in capsule- als in vloeibare vorm.
De capsules zijn Concap Iron Power, ook gemakkelijk voor wie vaak op verplaatsing is en de supplementen dus dient mee te nemen. De Phar-Mi-Lan ijzersiropen worden gebruikt voor zowel preventie als bij tekorten. Deze siropen geven geen tandverkleuring en zijn zeer goed opneembaar in het lichaam. Door de aanwezigheid van vitamine C wordt het ijzer nog beter opgenomen. Naast de variant met vitamine C is er ook een andere formule die foliumzuur en vitamine B12 bevat. Dit zijn vaak samengaande tekorten. Door ze in één formule aan te bieden moet u dus minder producten gebruiken. 

Gebruiksadvies preventie:

1 capsule voor het ontbijt met water of 1 dopje gebruiken nuchter of voor de hoofdmaaltijd. Steeds minimaal 15 tot 30 minuten voor het eten of het gebruik van koffie of melkproducten te gebruiken. 

Gebruiksadvies bij een ijzertekort:

Phar-Mi-Lan ijzersiropen: Nuchter 1 dopje in de ochtend en 1 dopje voor de hoofdmaaltijd of voor het slapengaan gebruiken. Steeds minimaal 15 tot 30 minuten voor het eten of het gebruik van koffie of melkproducten te gebruiken. 

Concap Iron Power: 1 tot 3 capsules te gebruiken doorheen de dag met water, telkens op een nuchtere maag. Geen koffie of melkproducten gebruiken 15 tot 30 minuten voor en na een inname. 

Vrijblijvend advies

Wilt u graag vrijblijvend advies op maat verkrijgen in verband met uw supplementen? Of een verandering in uw voedingspatroon? Kom gerust langs in onze winkels te Brasschaat of Vorselaar. Wilt u graag via onze webshop bestellen en heeft u vragen over uw aankoop. Bel ons gerust even op of neem contact met ons op via dit contactformulier.

Voedingssupplementen vervangen geen gezonde en gevarieerde voeding. Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. Plaats van herkomst EU.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.